Zoeken
Inloggen voor gebruikers

<< Terug naar overzicht

Hoe blijft mijn vrijwilligerswerk leuk?


Dinsdag 26 september 2017

OMSCHRIJVING

Op dinsdagavond 26 september a.s. organiseert Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt i.s.m. steunpunt Mantelzorg en We Helpen een training voor mensen die actief zijn in het vrijwilligerswerk.

 

Inhoud: Je bent vrijwilliger en je zet je in je vrije tijd in voor een ander. Bijv. voor ouderen, mensen met psychische problemen of een verstandelijke beperking.  Het vrijwilligerswerk is vaak leuk om te doen en geeft ook voldoening. Als vrijwilliger neem je vaak meer tijd dan de professional. Mensen vinden dat erg fijn.

 

Tegelijkertijd krijg je veel vragen. Soms is het lastig om nee te zeggen of iemand door te verwijzen. Hoe ver wil je gaan en hoe ver mag je gaan? Hoe dichtbij laat je iemand, letterlijk, komen? Wat vertel  je wel en wat niet over jezelf? Hoe ga je om met mensen die je claimen? Hoe zorg je ervoor dat je niet 24 uur in touw bent, maar dat je ook nog tijd hebt voor jezelf? Soms raak je zo betrokken, dat je dingen doet waar je, eigenlijk, niet achter staat.

 

Veel vrijwilligers lopen tegen dit soort vragen aan. Daarom deze training met praktische tips. Goed voor jezelf zorgen en grenzen stellen zorgt ervoor dat je het vrijwilligerswerk nog lang en met plezier kunt uitvoeren. Deze bijeenkomst is uitsluitend voor vrijwilligers en wordt uitgevoerd door een trainer van Zorgbelang ZH.

 

De toegang is gratis maar aanmelden is verplicht. De bijeenkomst gaat alleen door bij voldoende deelnemers.


LOCATIE

Lokatie:
Straat:
Postcode:
Stad:
Tripodia
Hoornesplein 155
2221 BE
Katwijk