Zoeken
Inloggen voor gebruikers

<< Terug naar overzicht

Netwerkbijeenkomst: Vrijwilligers met een rugzakje


Donderdag 22 maart

OMSCHRIJVING

De meeste vrijwilligersorganisaties zijn regelmatig opzoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is de afgelopen jaren een verandering geweest in de aanmeldingen van vrijwilligers en hun motivatie. Als organisatie krijg je steeds vaker aanmeldingen van vrijwilligers die door gemeente of zorgorganisaties zijn gestuurd. Zit je hier als vrijwilligersorganisatie eigenlijk wel op te wachten? En hoe zorg je dat ook deze, zo genoemde ´nieuwe vrijwilligersgroepen´ een meerwaarde hebben voor je organisatie?

 

Op donderdagavond 22 maart organiseert het Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) een netwerkbijeenkomst over dit onderwerp. Het doel is vrijwilligersorganisaties in de gemeente Katwijk in contact te brengen met de instanties die deze ‘nieuwe doelgroepen’ doorverwijzen naar het vrijwilligerswerk. Nieuwe vrijwilligersgroepen zijn bijvoorbeeld: mensen uit de GGZ, langdurig werkelozen, statushouders of mensen met een licht verstandelijke beperking.

 

Misschien zijn er binnen jouw organisatie vrijwilligers uit deze doelgroep actief, of misschien denken jullie er over na deze mensen een plek te geven. De begeleiding van deze vrijwilligers, is voor vrijwilligersorganisaties niet altijd even makkelijk. Tijdens de avond zullen er verschillende workshops gegevens worden met handvatten voor de begeleiding van specifieke doelgroepen. Doordat de workshops gegeven worden door de doorverwijzende instanties is er ruimte voor uitwisseling. Wat is er van de verschillende partijen nodig om deze mensen een eerlijke kans te geven in het vrijwilligerswerk?

 

Het definitieve programma volgt snel. Naast het informatieve gedeelte, zal er ook genoeg ruimte zijn voor informele uitwisseling. Zo kan er voorafgaand aan de avond mee gegeten worden en wordt de avond afgesloten met een gezellige borrel.  Wilt u ook komen? Meld u dan voor de avond via een email naar vip@welzijnskwartier.nl en wij houden u op de hoogte.


LOCATIE

Lokatie:
Straat:
Postcode:
Stad:
Kerkzaal Huize Callao
Callaoweg 1
2223 AS
Katwijk