Zoeken
Inloggen voor gebruikers

Nieuwsbrief
Eerdere uitgave
klik hier om het archief te bekijken.

Altijd op de hoogte?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.terug naar nieuwsoverzicht

Strengere regels door Horecawet.

Geplaatst op 31-10-13

Het Katwijkse college heeft een voorstel gedaan om de Algemene Plaatselijke Verordening in relatie tot de Drank- en Horecawet te wijzigen. Wat gaat er veranderen als het collegevoorstel wordt goedgekeurd?

- Is er binnen een jaar drie keer alcohol verkocht aan een jongere? Dan kan een horeca-instelling voor twee weken "drooggelegd" worden. (Ook wel genoemd: Three strikes out.);

- Schenktijden paracommerciële horeca: maandag t/m vrijdag, van 1 uur voor aanvang van de activiteit, tot 1 uur na afloop van de hoofdactiviteit. Voor sportverenigingen geldt: maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 1 uur na afloop van de hoofdactiviteit met een maximale eindtijd van 00.30 uur. Op zaterdag en zondag: van 13.00 tot 1 uur na afloop van de hoofdactivteit tot uiterlijk 00.30 uur.

De gemeenteraad moet dit nieuwe horecabeleid nog vaststellen (raadsvergadering 31/10). Als dit gebeurt dan treedt het nieuwe beleid direct in werking! Update: de besluitvorming over dit voorstel is uitgesteld. Het zal opnieuw op de agenda staan tijdens de vergadering van 28 november a.s.

 

Bron: Katwijksche Post 17 oktober 2013.