Zoeken
Inloggen voor gebruikers

Nieuwsbrief
Eerdere uitgave
klik hier om het archief te bekijken.

Altijd op de hoogte?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe regels voor roken en drinken vanaf 1 januari 2014.

Geplaatst op 23-12-13

Hebben ze dat wel, dan riskeren ze een boete. Ook verkopers mogen geen alcohol of tabak meer verkopen aan jongeren onder de 18. Verkopers zijn strafbaar wanneer ze dat wel doen. De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,- voor jongeren tot 16 jaar en € 90,- voor 16- en 17 jarigen. De boete voor verkopers is veel hoger. Jongeren krijgen voor het in bezit hebben van tabak geen boete. Dat is dus anders dan bij alcohol.

 

Hoe zit het voor 16- en 17 jarigen in Katwijk?
Een jongere die al 16 of 17 jaar is geworden vóór 1 januari 2014 wordt in Katwijk niet gecontroleerd als hij of zij in een café, jongerencentrum of tijdens SKA Oud & Nieuw een glas zwak-alcoholholhoudende drank in bezit heeft of drinkt. Deze uitzondering geldt niet voor sterke drank. Op alle andere openbare plekken, geldt deze uitzondering niet en zet de gemeente Katwijk in op strenge handhaving van de nieuwe wet. Voor jongeren die 16 jaar worden na 1 januari 2014, geldt de uitzondering niet!

 

Toegang tot de horeca
De leeftijd waarop het is toegestaan een café, bar of discotheek te betreden is gekoppeld aan de handhavingsstrategie. Dit houdt in dat het voor jongeren die 16 jaar worden na 1 januari 2014, verboden is om na 22.00 uur een café, bar of discotheek in te gaan. Vanaf 1 januari 2016 is de toegangsleeftijd voor de horeca 18 jaar en zijn er geen uitzonderingen.

 

Meer informatie

http://www.katwijk.nl/nc/nieuws/bericht/roken-en-drinken-vanaf-18-jaar/