Zoeken
Inloggen voor gebruikers

Nieuwsbrief
Eerdere uitgave
klik hier om het archief te bekijken.

Altijd op de hoogte?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.terug naar nieuwsoverzicht

Wie verdient er volgens u een vrijwilligersprijs? Er kan weer voorgedragen worden!

Geplaatst op 12-09-16

Wie verdient er volgens u een vrijwilligersprijs?

Er kan weer voorgedragen worden!

 

Kent u een vrijwilliger uit de gemeente Katwijk die het verdient om in het zonnetje gezet te worden omdat hij/zij van onschatbare waarde is voor de samenleving? Bent u enorm onder de indruk van een groep vrijwilligers, een vrijwilligersproject of een vrijwilligersorganisatie uit de gemeente Katwijk? Of kent u jongeren die een aanmoediging verdienen? Laat hen meedingen naar de titel  “Vrijwilliger van het jaar”. Voordragen is nu mogelijk.


Op verzoek van de gemeente Katwijk organiseert Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt ook dit jaar weer het VIP Café  op woensdag 7 december 2016, de avond waarin vrijwilligers centraal staan en waar de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt.

 

De komende tijd kunnen vrijwilligers worden aangedragen voor de vrijwilligersprijs die wordt uitgereikt in verschillende categorieën:

 • Inspiratieprijs: 
  o voor de bijzondere inzet van een vrijwilliger
           - leeftijd 19 tot 35 jaar
           - leeftijd 35 tot 65 jaar
           - leeftijd 65 plus
  o vrijwilligersorganisatie of vrijwilligersproject.
   
 •  Aanmoedigingsprijs:
  o voor de bijzondere inzet van een jonge vrijwilliger in de leeftijdscategorie t/m 18 jaar.

 

Waarom de Vrijwilligersprijzen?

De vrijwilligersprijzen zijn er om vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan de gemeente Katwijk en haar inwoners in het zonnetje te zetten en een blijk van waardering te geven. Ook is de prijs bedoeld om het belang van vrijwilligerswerk te benadrukken en de inwoners van Katwijk te stimuleren om zich vrijwillig voor elkaar in te zetten. Iedereen kan kandidaten voor deze vrijwilligersprijzen voordragen.

 


Oproep

Kent u een vrijwilliger die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Een organisatie die op basis van vrijwilligerswerk een steentje bijdraagt aan de Katwijkse samenleving? Of een project of ander initiatief dat door middel van vrijwillige inzet de gemeente en haar inwoners positief beïnvloedt? Draag hen dan voor!

 

Wie komen in aanmerking?

Mensen die met hun vrijwilligerswerk op unieke, waardevolle of opvallende wijze iets betekenen voor een ander of de gemeenschap komen in aanmerking voor deze prijs. Het gaat niet altijd om grote klussen of langdurig werk, ook kleine of eenmalige acties kunnen veel effect hebben. Alle soorten vrijwilligerswerk komen in aanmerking: coaching, warme maaltijden rondbrengen,  lid zijn van de vrijwillige brandweer, buurtactiviteiten organiseren, bestuurswerk, bezoekvrijwilliger en nog veel meer.

Voordrachten zijn welkom tot 8 oktober 2016. Een deskundige jury zal uit alle inzendingen 3 projecten/organisaties en 14 vrijwilligers nomineren. Uit het totaal aantal genomineerden kiest een deskundige, onafhankelijke jury de winnaars. De feestelijke uitreiking vindt plaats tijdens het VIP Café op woensdag 7 december 2016.

 

Voordragen

Wilt u een vrijwilligersorganisatie of een vrijwilliger voordragen voor de Katwijkse Vrijwilligersprijzen 2016? 
dit kan via de onderstaande links :

Organisatie/Project  >>  https://welzijnskwartier.nl/workspace/uploads/DIG-Voordrachtsformulier-VIP-Organisatie_1.pdf

Individueel >> https://welzijnskwartier.nl/workspace/uploads/DIG-Voordrachtsformulier-VIP-Individueel_3.pdf

U kunt het voordrachtsformulier aanvragen via
mail : vip@welzijnskwartier.nl           of      telefonisch : 071-4033323


Een papieren versie van het voordrachtformulier kunt u vanaf afhalen op onderstaande adressen :
*          Gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk Zh
*          Welzijnskwartier, Callaoweg 1, 2223 AS Katwijk