Zoeken
Inloggen voor gebruikers

Nieuwsbrief
Eerdere uitgave
klik hier om het archief te bekijken.

Altijd op de hoogte?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.terug naar nieuwsoverzicht

MINITIATIEF. Goed nieuws voor kleine initiatieven!

Geplaatst op 23-12-16

Een Minitiatief is een vaak klein initiatief van een groepje van minstens drie personen. Er is geen sprake van een stichting of vereniging. Wel is er sprake van een grote betrokkenheid bij de samenleving.

Voorheen noemden we het Minitiatief een burgerinitiatief. In de afgelopen jaren steunde Fonds 1818 al tientallen initiatieven van buurtbewoners zoals de aanleg van een jeu de boulesbaan in Zoetermeer, Buurttuinieren in Rijswijk en het DebatMobiel in Den Haag. Stuk voor stuk kleine initiatieven met grote gevolgen. Gevolgen bijvoorbeeld voor de leefbaarheid in de wijk, voor de betrokkenheid van mensen met hun buurtbewoners of voor het bevorderen van de gezondheid van jong en oud. 

Word ook Minitiatiefnemer! En laat ook uw ideeën grote gevolgen hebben.

 

Voor wie

Iedereen kan een aanvraag indienen voor een Minitiatief. Enige voorwaarde is dat Minitiatiefnemers altijd minstens met z'n drieën zijn. Wanneer een donatie wordt toegekend vraagt Fonds 1818 een kopie van het identiteitsbewijs van deze drie hoofdaanvragers. Natuurlijk kan een Minitiatief door veel meer mensen getrokken worden. Er wordt maximaal € 3.000,= beschikbaar gesteld per aanvraag. 

 

Er is geen leeftijdsgrens. Minitiatiefnemers onder de 24 jaar oud, kunnen een aanvraag indienen via Fonds 1818<24. Voor hen is een aparte procedure.

 

Voor meer informatie over de voorwaarden: www.fonds1818.nl