Zoeken
Inloggen voor gebruikers

Nieuwsbrief
Eerdere uitgave
klik hier om het archief te bekijken.

Altijd op de hoogte?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.Nieuws

IN VEILIGE HANDEN IN DE PRAKTIJK

Op 25 mei 2016 vindt de derde bijeenkomst van ‘In Veilige Handen’ plaats. Deze avond zijn we te gast bij Atletiekvereniging AV Rijnsoever. Deze avond is onder-deel van de landelijke campagne ‘In Veilige Handen’. Het onderwerp van de campagne is: het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij minderjarigen en verstandelijk beperkten, binnen het vrijwilligerswerk.

lees meer >>HOE OM TE GAAN MET SOCIALE MEDIA? VRIJWILLIGERSORGANISATIES: LEER DE DO’S EN DON’TS

Nagenoeg iedereen gebruikt sociale media om de “wereld” te vertellen hoe het met ze gaat. Alleen hoe gebruik je sociale media voor je vrijwilligersorganisatie? Het Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt organiseert in samenwerking met Nicole ten Thij van DeNicole de cursus ‘Sociale media voor het vrijwilligerswerk’ op 9 en 16 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur.

lees meer >>VIP WELZIJNSKWARTIER START ‘IN VEILIGE HANDEN’

Over seksueel overschrijdend gedrag binnen vrijwilligersorganisaties Op woensdagavond 10 februari 2016 was, in het gemeentehuis, de Katwijkse aftrap van de landelijke campagne ‘In Veilige Handen’. De organisatie is in handen van Corine Hoek en Sanne Alblas van Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt. De campagne is er op gericht om seksueel grensoverschrijdend gedrag bij minderjarigen en verstandelijk beperkten in het vrijwilligerswerk te voorkomen. Wethouder Jacco Knape gaf het startschot voor eerste, van drie, avonden.

lees meer >>NIEUW CURSUSAANBOD VOOR VRIJWILLIGERS

elzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt heeft voor dit jaar een nieuw cursusaanbod samengesteld voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in de gemeente Katwijk. “De samenleving zou stilvallen zonder de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Daarom vinden wij het belangrijk om organisaties en vrijwilligers de kans te geven om zich bij te scholen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen met plezier vrijwilligerswerk kan blijven doen” aldus Corine Hoek van het vrijwilligers informatiepunt.

lees meer >>ALS IK HET NIET DOE, DOET NIEMAND HET.

Bent u een trouwe vrijwilliger die al járen hetzelfde vrijwilligerswerk doet, omdat niemand anders het van u overneemt? Dan is deze avond bedoelt voor u!

lees meer >>GENOMINEERDEN VRIJWILLIGERSPRIJZEN BEKEND!!

De jury heeft een behoorlijke stapel voordrachten doorgenomen en is tot de volgende nominaties gekomen.

lees meer >>DIEN UW WENS IN BIJ HET WENSENFONDS VAN DE RABOBANK!

Verenigingen, stichtingen en andere niet-particuliere organisaties, kunnen net als voorgaande jaren een financiële bijdrage aanvragen bij het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk.

lees meer >>UITNODIGING VIP CAFÉ

Vrijdag 11 december 2015 wordt er in het kader van de ‘Nationale Dag van de Vrijwilliger’ een feestelijke avond georganiseerd voor alle vrijwilligers in Katwijk. Om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te bedanken voor hun inzet en de waardering te geven die ze verdienen, worden er in gemeente Katwijk jaarlijks de Vrijwilligersprijzen uitgereikt.

lees meer >>IN VEILIGE HANDEN GAAT VERDER!

Na de aftrap van ‘in veilige handen’ op het gemeentehuis van Katwijk, gaat de campagne over het voorkomen van seksueel misbruik van minderjarigen en verstandelijk beperkten binnen vrijwilligersorganisaties verder. Op 5 april en 25 mei organiseert Welzijnskwartier opnieuw bijeenkomsten.

lees meer >>VISSER ’T HOOFT LYCEUM DOET MAATSCHAPPELIJKE STAGE

Op donderdag 18 februari en vrijdag 19 februari 2016 zette veel jonge scholieren van het Visser ’t Hooft Lyceum zich enthousiast in bij meerdere instellingen en organisaties binnen de gemeente Katwijk voor de Maatschappelijke Stage.

lees meer >>AFTRAP CAMPAGNE IN VEILIGE HANDEN

10 februari zal de Katwijkse aftrap van de landelijke campagne In Veilige Handen plaatsvinden. Deze campagne is er op gericht om seksueel grensoverschrijdend gedrag bij minderjarigen en verstandelijk beperkten in het vrijwilligerswerk te voorkomen. Kom vrijblijvend naar deze bijeenkomst en laat je voorlichten over hoe de kinderen, jongeren en/of verstandelijk beperkten in jouw vrijwilligersorganisatie zo veel mogelijk 'in veilige handen' kunnen zijn.

lees meer >>SAMEN STERK IN HET VRIJWILLIG JEUGDWERK

3 avonden informatie, inspiratie en vaardigheden voor vrijwilligers die met jeugd werken.

lees meer >>VRIJWILLIGERSPRIJZEN UITGEREIKT

Ieder jaar reikt Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt in opdracht van gemeente Katwijk de Vrijwilligersprijzen uit aan personen of organisaties die zich op een unieke en opvallende wijze hebben ingezet voor de Katwijkse samenleving. Zonder vrijwilligers zou het leven een stuk saaier zijn. Sportclubs, muziekverenigingen, kerken, scouting, culturele organisaties, jeugdclubs, ze draaien allemaal voor het overgrote deel op vrijwilligers. Maar ook zorginstellingen kunnen nauwelijks zonder de hulp van mensen die zich belangeloos inzetten. Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving en daarmee onmisbaar.

lees meer >>OPENINGSTIJDEN VIP ROND DE FEESTDAGEN.

In de periode 21 december t/m 1 januari is VIP voor publiek gesloten.

lees meer >>WIJ ZIJN VERHUISD!

U kunt ons nu vinden in Huize Callao in Katwijk.

lees meer >>WEKELIJKS SPREEKUUR VRIJWILLIGERSWERK VAN START IN BIBLIOTHEEK HOORNES/RIJNSOEVER

Het spreekuur van Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever is afgelopen woensdagmiddag officieel geopend. Wethouder Mostert van de Gemeente Katwijk, directeur Welzijnskwartier Piet van Arkel en bibliotheekdirecteur Jan Klerk trokken gezamenlijk met een zwaai het doek af van het stoepbord met de aankondiging van het spreekuur. Iedereen kan vanaf nu op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur terecht bij de medewerkers van het VIP met alle mogelijke vragen over vrijwilligerswerk.

lees meer >>