Zoeken
Inloggen voor gebruikers

Nieuwsbrief
Eerdere uitgave
klik hier om het archief te bekijken.

Altijd op de hoogte?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.Nieuws

MOGEN VRIJWILLIGERS BETAALDE KRACHTEN VERVANGEN?

In tijden van bezuiniging kunnen sommige maatschappelijke functies alleen overeind blijven doordat vrijwilligers bereid zijn ze te vervullen. Hiervoor zouden dan vrijwilligers betaalde krachten moeten vervangen. Of dit kan en mag, en onder welke voorwaarden, levert een complexe discussie op. Vereniging NOV stelt zich op het standpunt dat vrijwilligers in bepaalde omstandigheden betaalde krachten kunnen vervangen. Er is echter een aantal randvoorwaarden waaraan voldoen moet worden wanneer vrijwilligers betaalde krachten gaan vervangen.

lees meer >>TAALCOACHES GEZOCHT

Het aantal mensen dat de Nederlandse taal wil leren, neemt toe. Dat ervaren medewerkers van Bibliotheek Katwijk en Welzijnskwartier Medelanders dagelijks. Er is dan ook grote behoefte aan nieuwe taalcoaches. Wie goed Nederlands spreekt en schrijft, zin heeft in een uitdaging en wat uurtjes in de week over heeft, moet deze oproep beslist verder lezen.

lees meer >>NIEUWSBRIEF MAAND JULI

In de nieuwsbrief aandacht voor: • Cursussen / workshops • Meedenken vrijwilligerswerkbeleid gemeente Katwijk • Vrijwilligersprijzen 2016 • Vrijwilligerswerk door asielzoekers en statushouders in de opvang We wensen u veel informatief leesplezier en een goede zomerperiode toe.

lees meer >>WIE VERDIENT ER VOLGENS U EEN VRIJWILLIGERSPRIJS? ER KAN WEER VOORGEDRAGEN WORDEN!

Kent u een vrijwilliger uit de gemeente Katwijk die het verdient om in het zonnetje gezet te wor-den omdat hij/zij van onschatbare waarde is voor de samenleving? Bent u enorm onder de indruk van een groep vrijwilligers, een vrijwilligersproject of een vrijwilligersorganisatie uit de gemeente Katwijk? Of kent u jongeren die een aanmoediging verdienen? Laat hen meedingen naar de titel “Vrijwilliger van het jaar”. Voordragen is nu mogelijk.

lees meer >>IK GA VRIJWILLIGERSWERK DOEN!

De vakantie zit er weer op, de scholen zijn weer begonnen. Het verenigingsleven gaat weer van start misschien wil jij ook starten met iets doen. En wat is dat iets? Misschien wel VRIJWILLIGERSWERK!

lees meer >>