VIP Katwijk
« Archief

2014 nr. 1 Nieuwsbrief VIP Katwijk
Baby Marjon


Op 6 december is ze geboren: Merel, dochter van onze collega Marjon. Met moeder en kind gaat het inmiddels goed!

Marjon is vanaf maart weer actief bij het VIP.

AGENDA

9 april - Focus op talent, over het begeleiden van vrijwilligers met psychische klachten

16 april - Vrijwilligers, hou ze binnen je club (bijeenkomst 1)

13 mei - Oriëntatie op vrijwilligerswerk

14 mei - Vrijwilligers, hou ze binnen je club (bijeenkomst 2)

19 mei - Spreekuur Fonds 1818

27 okt. - Vinden van vrijwilligers (bijeenkomst 1)

3 nov. - Vinden van vrijwilligers (bijeenkomst 2)

Voor meer informatie over deze cursussen/bijeenkomsten kunt u contact opnemen met Loes Olivier.

nieuwe openingstijden


VIP Katwijk heeft aangepaste openingstijden. Vanaf nu zijn wij op dinsdag t/m donderdag te bereiken tot 12:00. 

Wij raden aan om wel vooraf een afspraak te maken, wilt u zaken bespreken. Dan kunnen we voldoende tijd voor u vrij maken. 

Mocht u ons niet via de telefoon kunnen bereiken, kunt u ons altijd mailen: info@vipkatwijk.nl 

Jubilea

75 jaar VV Katwijk

Voetbalvereniging Katwijk vierde op maandag 17 februari 2014 haar 75 jarig jubileum. VV Katwijk organiseert vanaf deze maand t/m december diverse feestelijke activiteiten. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum en nog vele sportieve jaren gewenst.

Heeft u een jubileum te melden en vindt u het leuk wanneer dit in onze nieuwsbrief komt te staan? Geef het aan ons door!

Vrijwilligerswerk als teamuitje!

Er is contact gezocht met VIP Katwijk voor de invulling van een teamuitje. Dit jaar wil het personeel van de provincie Zui Holland niet gaan bowlen of paintballen maar ...vrijwilligerswerk gaan doen. En wel in onze gemeente! Maar liefst 120 projectleiders, projectassistenten, afdelings- en bureauhoofden willen bij ons de handen uit de mouwen steken. Verschillende organisaties hebben zich al bereid getoond om hen aan het (vrijwilligers)werk te zetten.

Factor Welzijn wordt WELZIJNSKWARTIER


Met ingang van 1 januari 2014 is Factor Welzijn, waar VIP Katwijk een onderdeel van is, gefuseerd met stichting Welzijn Ouderen Katwijk en het Steunpunt Medelanders. De nieuwe naam wordt WELZIJNSKWARTIER. De officiele opening is geweest op woensdag 12 maart jl.

De vacaturebank is er voor u!

Op dit moment staan er ruim 200 mensen op onze vacaturebank ingeschreven die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk.

Is uw organisatie op zoek naar vrijwilligers? Maak dan gebruik van deze gratis mogelijkheid om uw vacatures onder de aandacht te brengen!

Nog enkele plaatsen vrij!

Bij de bijeenkomst Focus op talent op 9 april a.s. die gaat over het begeleiden van vrijwilligers die psychische klachten hebben (gehad). Ook bij de cursus: Vrijwilligers, hou ze binnen je club, zijn nog een aantal plaatsen vrij. Deze cursus bestaat uit twee avonden (16 april en 14 mei). Meer informatie bij Loes Olivier.

 
Meer klussen in onze gemeente tijdens NL DOET!


Vrijdag 21 en zaterdag 22 maart jl. was het weer NL DOET. Ook onze gemeente deed weer mee. Er werden dit jaar zelfs meer klussen aangeboden dan voorheen. Helaas ging er één niet door. Ondanks het regenachtige weer waren er bijna 400 mensen actief. Nieuwe klusaanbieders waren: het Smalspoormuseum, Willem van Veenschool, dansclub Sjansee, Wijkraad Rijnsburg en Stichting Aquarius. Daarnaast deden ook: de Zeeverkenners, Scouting, Asareel, Korfbalvereniging Madjoe, 's Heerenloo, de Brug, het Lichtpunt, Overduin, de Duinrand en Salem, de Zonnebloem, het Raamwerk, de Wilbert en stichting Vrolijkheid weer mee. Binnenkort kunt u een aantal foto's van dit evenement aantreffen op onze website. De klussen werden o.a. uitgevoerd door: medewerkers van bakkerij Van Maanen, WMO adviesraad, vertegenwoordigers van politieke partijen, M25, burgemeester en wethouders, Lionsclub Rijnsburg Valkenburg, Rotaryclub Katwijk Noordwijk, de Kuco, baptistengemeente, Id college Leiden, Rabobank Katwijk en de vrouwen van de afd. medelanders van het Welzijnskwartier. Er is weer heel wat werk verzet!

Winnaars vrijwilligersprijzen 2013


Gemeenschapshuis De Burgt was behoorlijk afgeladen tijdens het VIP Café op 10 december vorig jaar. In De Burgt werden de vrijwilligersprijzen 2013 uitgereikt. De organisatie daarvan was voor het eerst in handen van VIP Katwijk.

  • De MaS award ging naar: Topaz Overduin.
  • De vrijwilligersprijs in de leeftijdscategorie tot 26 jaar was voor: Richard Vink
  • Jannie de Vreugd kreeg de prijs in de leeftijdscategorie 26 tot 55 jaar
  • Gert Verhoeff  ontving de vrijwilligersprijs in de leeftijdscategorie 55+
  • Voor het eerst was er dit jaar ook een prijs voor een organisatie. De Bond zonder Naam, die jaarlijks een dagje uit organiseert voor verstandelijk gehandicapten werd door de jury verkozen tot winnaar in deze categorie
Herstart Maatschappelijke stage


GOED NIEUWS!!!

13 maart werd het nieuwe vrijwilligersbeleid van gemeente Katwijk aangenomen door de raad. Hierin is opgenomen dat de gemeente gaat onderzoeken naar de mogelijkheden om de maatschappelijke stage voort te zetten vanaf 2015. Dit onderzoek wordt  (mede) uitgevoerd door VIP Katwijk als onderdeel van het Welzijnskwartier. Wij zijn bezig om dit onderzoek uit te voeren. We houden u uiteraard op de hoogte als er meer bekend is. Mocht u vragen hierover hebben, kunt u contact op nemen met Marjon Hooijen marjonhooijen@welzijnskwartier.nl

Durf te vragen!

Tijdens het VIP café vertelde Herman Dummer iets over het fenomeen "Durf te vragen". Achterliggende gedachte is dat mensen best bereid zijn om iets voor een ander te doen als maar helder is wat er precies van hen verwacht wordt.

Dit leverde meteen al enkele reacties op in de zaal. Asareel tikte meteen wat oude fietsen op de kop voor haar jongerenproject. De Kippenloop stelde ook n.a.v. deze bijeenkomst spullen beschikbaar. Bent u ook op zoek naar iets? Durf te vragen! U kunt ook gebruik maken van onze digitale beursvloer als u naar iets op zoek bent of iets in de aanbieding heeft!

Voorkomen van fraude


Helaas duiken er regelmatig berichten op over fraude binnen verenigingen en stichtingen. Er is nu een handige folder met tips en maatregelen om dit te voorkomen.