VIP Katwijk
« Archief

2014 nr. 3 Nieuwsbrief VIP Katwijk
Jubilea


St. Bovenlandse Indianen Suriname 
CJV YMCA Koor Mare Canto

Van harte gefeliciteerd met dit jubileum!


Jubileert uw vereniging binnenkort? Wij vinden het fijn als u ons dit laat weten.

AGENDA

22 okt. en 12 nov.:
Cursus Sociale Hygiëne

14 oktober:
We kunnen wat voor elkaar betekenen, ja toch?

15 oktober:
Workshop Zorg ook voor uzelf!
Over het bewaken van grenzen in het vrijwilligerswerk

27 okt. en 3 nov.:
Cursus werven van vrijwilligers (VOL)

10 november:
Cursus penningmeester

19 november:
Startbijeenkomst NL doet

9 december:
Uitreiking vrijwilligersprijzen

Ook hier werken vrijwilligers!


Hebt u deze sticker al ontvangen en op een goed zichtbare plek opgehangen? Met deze sticker kunt u laten zien dat u vrijwilligers in huis heeft en trekt u misschien wel nieuwe vrijwilligers aan.

U kunt de sticker gratis bij ons aanvragen! Bovendien maakt u kans op een leuke prijs als u een foto van de aangebrachte sticker bij uw organisatie deelt via twitter, facebook of de website van uw organisatie.

Nieuwe vacatures
* Verpleeghuis de Wilbert zoekt mensen die kerstpakketjes willen inpakken voor de winterfair.

* De WMO adviesraad heeft een leuke vacature voor een bestuurlijk secretaris.

* Bij Overduin is er plaats voor 2 vrijwiligers voor de kunstcommissie.

* Genootschap Oud Rijnsburg kan o.a. nog suppoosten gebruiken voor in het museum.

* Hockeyclub Catwyck is op zoek naar een coordinator voor het rolstoelhockey

 

Voor meer informatie en voor andere vacatures: zie onze vacaturebank!

Website NL DOET weer actief!


Wilt u (weer) mee gaan doen aan NL DOET in 2015? Vanaf 27 oktober kunt u weer klussen aanmelden op de website: www.nldoet.nl. Wilt u een financiële bijdrage aanvragen? Zorg dan dat u er snel bij bent. De geldpot raakt steeds sneller leeg. Op de website leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.

Vraag en aanbod van de Beursvloer

Gevraagd: oude fietsen, frituurvet en oude kranten. Door Stichting Asareel.
Aangeboden: partij stoelen. Geen mooie, maar wel handig! Door Welzijnskwartier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corine Hoek en Loes Olivier.

Hebt u ook iets in de aanbieding of bent u op zoek naar iets? Zet het gratis op onze beursvloer.

 
Kent u ze nog?


Dit zijn de mensen die in 2013 genomineerd waren voor de vrijwilligersprijs. Wie gaat er in 2014 met deze prijs naar huis?

Met de Vrijwilligersprijs wil de gemeente Katwijk haar vrijwilligers waarderen en anderen inspireren en enthousiasmeren om ook vrijwilligerswerk te doen. De Vrijwilligersprijs is bedoeld voor een persoon, vrijwilligersproject of -organisatie die eenbelangrijke bijdrage heeft geleverd aan het lokale vrijwilligerswerk en een inspiratie is voor anderen. Kent u zo’n vrijwilliger? Vergeet dan niet hem of haar voor te dragen voor de Vrijwilligersprijs! U kunt via de website tot 10 oktober digitaal een formulier invullen. Vervolgens buigt de jury zich over alle voordrachten en nomineert de meest inspirerende vrijwilligers. De feestelijke uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het VIP-café op dinsdag 9 december. Er zijn al heel wat voordrachten binnen gekomen, vooral in de leeftijdscategorie 55+. Maar ook vrijwilligers jonger dan 55 jaar mogen worden voorgedragen! Klik op lees meer en u komt direct op de pagina waar u vrijwilligers/organisaties kunt aanmelden! 

E-learning voor verkeersregelaars

Organisaties die grote evenemten organiseren zijn zelf verantwoordelijk voor het aanstellen van verkeersregelaars, maar deze moeten hier wel voor worden opgeleid. Na ontvangst van de vergunning krijgt de organisatie een code waarmee ingelogd kan worden voor een online cursus. De verkeersregelaars kunnen online de cursus volgen en de test maken. Als zij hierbij voldoende scoren kunnen ze ook daadwerkelijk worden ingezet als verkeersregelaar.

Herstart maatschappelijke stages

Door het Rijk is de maatschappelijke stage niet meer verplicht gesteld, maar de gemeente Katwijk wil hier toch graag mee doorgaan. VIP heeft daarom de opdracht gekregen de herstart van de maatschappelijke stage (MaS) te coördineren. De MaS houdt in dat jongeren tijdens hun middelbare schoolperiode tenminste 30 uur in de vorm van een stage vrijwilligerswerk doen. Zo kunnen jongeren op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met het doen van vrijwilligerswerk.

De vraag naar vrijwilligers wordt steeds groter, dus het is belangrijk deze nieuwe doelgroep aan te boren om zo ook in de toekomst de vraag naar vrijwilligers te kunnen vervullen. Om de herstart van de MaS een succes te laten worden is het belangrijk dat scholen hiermee door willen gaan, en dat organisaties bereid zijn stageplaatsen te bieden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosaline van Helden, rosalinevanhelden@welzijnskwartier.nl.

Bijeenkomst voorzittersplatform

Voorzitters en bestuursleden van verenigingen, kerken, scholen en andere instellingen zijn van harte welkom op de bijeenkomst: We kunnen wat voor elkaar betekenen, ja toch? die op dinsdag 14 oktober gehouden wordt in de Rabobank in Katwijk.Tijdens deze bijeenkomst kunt u met de aanwezige organisaties in gesprek gaan door een speed date van telkens tien minuten. Wat voor vrijwilligerswerk zouden ze hebben? Wat wilt u ze vragen en mogelijk vertellen? Dit is een unieke kans om in een informele sfeer contacten te leggen. De avond wordt afgesloten met een gezellige nazit met de mogelijkheid om op informele wijze contacten te maken. Dan kunt u ook die andere organisaties nog spreken. Meer info : vpkatwijk@gmail.com

Vrijwilligersmarkt 2015


Op dinsdag 25 augustus 2015 wordt er weer een Vrijwilligersmarkt georganiseerd.
Hier kunnen maatschappelijke organisaties zich presenteren en in gesprek gaan met potentiële vrijwilligers. Organisaties kunnen zich nu alvast opgeven bij Corine Hoek, corinehoek@welzijnskwartier.nl. Vooraf vindt er een voorbereidingsavond plaats. Alle organisaties worden hierbij verwacht om de precieze invulling van de markt te bespreken.

Ticketservice Tripodia

Organiseert uw organisatie wel eens een evenement waarvoor kaarten verkocht worden? Kunt u de administratieve rompslomp die dit met zich meebrengt missen als kiespijn? TriPodia Ticket Service zou een oplossing kunnen zijn! In de bijlage vindt u meer informatie over de service. Hebt u interesse of wilt u vrijblijvend wat meer informatie over deze service? Neem dan contact op met Tripodia.