VIP Katwijk
« Archief

2014 nr. 4 Nieuwsbrief VIP Katwijk
Openingstijden VIP rond de feestdagen


I.v.m. de kerstdagen en oud en nieuw zijn wij gesloten vanaf maandag 22 december t/m vrijdag 2 januari.

Vanaf dinsdag 6 januari zijn wij weer te bereiken! Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2015!

Organisatie in beeld: STICHTING HUURDERSBELANGEN DE DUINSTREEK

Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek (SHD) is een vrijwilligersorganisatie die de belangen van alle huurders van Woonstichting Dunavie beheerd, en wel in de breedst mogelijke zin. Een belangrijke pijler van de SHD zijn de (momenteel) 33 bewonerscommissies (Bc’s) die bij de SHD zijn aangesloten. Bc’s onderhouden de contacten met de bewoners uit hun eigen complex en overleggen hierover met Dunavie en de SHD. Voor dit overleg met de SHD zijn wij op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers die de contacten met de Bc’s vanuit de SHD willen onderhouden.

Het werk zal o.a. bestaan uit:

-twee keer per jaar overleg hebben met een aantal Bc’s;

-tussentijds de verslagen in de gaten houden;

-de Bc ondersteunen bij de dingen di ezij willen ondernemen en/of organiseren.

Je zult als vrijwilliger dus veel contact hebben met allerlei verschillende groepen mensen en hen ondersteunen en informeren op een breed gebied. Houd jij van het omgaan met mensen? Heb je enkele uren per week beschikbaar? Maak dan een afspraak en laat je verder informeren. Je krijgt er een afwisselende en uitdagende vrijwilligersbaan voor terug die veel voldoening kan geven. Ook wordt je onderdeel van een enthousiaste groep collega vrijwilligers die binnen de SHD actief zijn. Voor meer informatie over onze activiteiten: www.shdeduinstreek.nl

Jubilea


Vrouwennetwerk Katwijk 30 jaar

Hockeyclub Catwyck 35 jaar

Van harte gefeliciteerd!

Activiteitenagenda 2015


9 februari: workshop Over de beperkingen heen!

18 februari: oriëntatie op vrijwilligerswerk

9 maart: workshop Werven van bestuursleden

20 en 21 maart NL DOET

13 april: spreekuur Fonds 1818

20 mei: workshop co-financieren

25 augustus: Vrijwilligersmarkt in het centrum van Katwijk

5 en 12 oktober: training Werving van vrijwilligers

13 oktober: oriëntatie op vrijwilligerswerk

28 oktober en  14 november: spoedcursus Sociale Hygiëne

Voor meer informatie en inschrijven: info@vipkatwijk.nl.

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen op: 071-7600310.

De bijeenkomsten/cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname!

Als u zich inschrijft, gaan wij ervan uit dat u ook echt komt!

Nieuwe vacatures

Gezocht: enthousiaste vrijwilligers voor de volgende leuke klussen:

  • kattenverzorger bij Dierenbescherming Rijnland
  • medewerkers open spreekuur bij Welzijnskwartier, afd. medelanders
  • voorzitter cliëntenraad, bij Topaz Overduin
  • figuranten kerstspel, bij St. Piek
  • fietsmaatje, bij 's Heerenloo
  • bestuurslid bezoekwerk, bij Zonnebloem regio Bollenstreek
  • etc., etc.....

Ook op zoek naar een leuke vrijwilligersjob? Kijk eens op onze vacaturebank! Daar staan nog + 100 andere vacatures op.

 
Nog 5 dagen om u aan te melden voor de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen 2014!

Dinsdagavond 9 december is het weer zover! De uitreiking van de vrijwilligersprijzen van onze gemeente. Wie vallen er dit jaar in de prijzen? Wilt u aanwezig zijn bij deze feestelijke avond? U bent van harte welkom in zalencentrum Tripodia in Katwijk!

Het programma start om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan tot maandag 8 december telefonisch via 071- 7600310 of via email: info@vipkatwijk.nl. Wacht niet langer met aanmelden maar bel/mail nu!

Vanaf donderdag 4 december kunt u op onze website zien welke vrijwilligers en organisaties genomineerd zijn!

Regeling gratis V.O.G. uitgbreid

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die nu, onder bepaalde voorwaarden, gratis wordt verstrekt aan organisaties die met minderjarigen werken zal met ingang van 1 januari 2015 ook gaan gelden voor organisaties/vrijwilligers die werken met mensen met een verstandelijke beperking.

NL doet 2015


In 2015 zal de grootste vrijwilligersactie van Nederland NL DOET worden gehouden op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart. Onze gemeente doet natuurlijk ook weer mee. De eerste klussen zijn al weer aangemeld op www.nldoet.nl Volg het voorbeeld van Korfbalvereniging Madjoe en stichting Het Lichtpunt en doe ook mee! Het levert u altijd iets op!

U kunt voor een financiële bijdrage in aanmerking komen van het Oranje Fonds als uw klus aan een aantal voorwaarden voldoet en aangemeld is op de website van NL DOET. Zorg dat u er snel bij bent, want de subsidiepot raakt de laatste jaren steeds sneller leeg.  

Vrijwilligersmarkt 2015


Wilt u graag uw vereniging/stichting onder de aandacht brengen? Dat kan tijdens de vrijwilligersmarkt die in 2015 weer op het programma staat. Op 25 augustus zal de markt worden gehouden tijdens de toeristenmarkt, in het centrum van Katwijk.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij ook op de voorbereidingsbijeenkomst aanwezig zijn. Aanmelden voor de vrijwilligersmarkt kan vanaf nu bij VIP Katwijk. Geef bij aanmelding meteen door of u gebruik wilt maken van elektriciteit. Deelname is gratis.

Wilt u kennismaken met nieuwe doelgroepen in het vrijwilligerswerk?

Mensen met een beperking en organisaties die met vrijwilligers werken hebben elkaar veel te bieden. Organisaties zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers en mensen met een beperking hebben, net als iedereen, talenten en kwaliteiten die prima ingezet kunnen worden. Voor iemand met een beperking biedt vrijwilligerswerk daarnaastde mogelijkheid om mee te doen in de samenleving, informeel te leren en te oefenen met nieuwe vaardigheden. Een win-win situatie.

Toch blijkt in de praktijk dat werken met deze nieuwe groep vrijwilligers voor veel organisaties vraagt om "omdenken". Deze workshop biedt vrijwilligersorganisaties een uitgelezen kans om kennis te maken met deze "nieuwe" groep vrijwilligers. De deelnemers gaan na afloop naar huis met nieuwe inzichten, inspiratie en een lijst met praktische handvatten.

Aanmelden voor deze workshop: "Over de beperkingen heen" kan vanaf nu via: info@vipkatwijk.nl De workshop wordt gehouden op maandag 9 februari a.s. om 19.30 uur in Huize Callao

Gratis reanimatie/AED cursus


De Stichting Sport- ondernemersfonds Katwijk biedt opnieuw kosteloos een cursus "reanimeren en bedienen AED" voor sportverenigingen aan. Er kunnen maximaal 20 sportvrijwilligers meedoen. Er is een beginners- en een herhalingscursus. De cursusavonden zijn van februari tot mei 2015. Alle sportverenigingen in Katwijk kunnen vrijwilligers aanmelden.

Help mee de regeldruk in het vrijwilligerswerk te verminderen.

Landelijk is er onderzoek gedaan naar de knelpunten die vrijwilligers en hun organisaties tegenkomen op het gebied van wet- en regelgeving. Hieruit komt o.a. naar voren dat organisaties steeds minder inkomsten krijgen uit subsidies en steeds vaker de eigen broek moeten ophouden. Er worden allerlei creatieve manieren ingezet om extra inkomsten te krijgen maar hierbij stuiten organisaties op beperkingen in regels. De vereniging van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is op zoek naar voorbeelden! Herkent u dit probleem? Werk dan mee aan de enquete voor vrijwilligersorganisaties die het NOV heeft opgezet. De resultaten zullen worden gebruikt in de discussie met de overheid om de regeldruk te verminderen.

Allergenenwet voor vrijwilligersorganisaties

Vanaf 13 december a.s. zijn vrijwilligersorganisaties die onverpakte etenswaren verstrekken of verkopen, verplicht allergeneninformatie te geven aan gasten die daarom vragen. Deze wetgeving geldt voor alle organisaties die werken met onverpakte producten, dus ook buurthuizen, sportkantines e.d. Zorg er dus voor dat u op de hoogte bent!