VIP Katwijk
« Archief

2015 nr.2 Nieuwsbrief VIP Katwijk
VIP tijdens de zomerperiode


Van 3 tot 17 augustus is het kantoor van VIP Katwijk gesloten. De medewerkers zijn weer bereikbaar vanaf dinsdag 18 augustus. Wij wensen iedereen een hele fijne zomer!

Cursusagenda

Orientatie op vrijwilligerswerk: 13 oktober

Werven van vrijwilligers: 5 en 12 oktober

Basiscursus besturen: 28 oktober en 4 november

Training vrijwilligerscoach: 5, 12, 26 oktober en 2 november

Cursus sponsoring: 18 en 25 november

Voor meer informatie over bovengenoemde cursussen kunt u contact opnemen met Loes Olivier.

Jubilea

7 maart jl. vierde Volksdansvereniging Katwijk haar 40 jarig jubileum. Van harte gefeliciteerd!

17 september 2015 zal het twintigjarig jubileum van De Brug worden gevierd.
Meer informatie volgt nog op www.debrughelpt.nl

KW label voor 9 Katwijkse evenementen


Wederom heeft een aantal Katwijkse organisaties/evenementen het KWlabel gekregen van Katwijk Marketing. Het KW label staat voor professioneel georganiseerde evenementen die bijdragen aan een positieve profilering van de gemeente Katwijk. Organisaties die op 21 april jl. een KW label kregen waren: de Oranjefeesten, Haringrock, Rijnsburgse Paardenmarkt, de Kippen- en Kuikenloop, Beachpower, Visserijdagen, Noordzeezomerfestival, de toeristenmarkt en de Flower Parade Rijnsburg. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Winnaar stickeractie

Vorig jaar heeft VIP Katwijk de sticker: Ook hier werken vrijwilligers uitgegeven, om zichtbaar te maken waar vrijwilligers actief zijn in onze gemeente. Hieraan werd een prijsvraag gekoppeld. De organisatie die een foto maakte van de aangebrachte sticker, en deze deelde via twitter of facebook maakte kans op een leuke prijs.
Dit leverde een aantal leuke inzendingen op maar wij hopen dat er nog meer inzendingen binnenkomen!

Plak de sticker, maak een foto en deel deze via Twitter/Facebook (natuurlijk ook even VIP Katwijk erbij taggen)en maak kans op een prijs.

Heeft u nog geen sticker? U kunt ze kosteloos bij ons aanvragen!

Vrijwilligersprijzen 2015

In december zullen de vrijwilligersprijzen weer worden uitgereikt! Kent u vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties die deze prijs verdienen? Binnenkort kunt u hen weer voordragen. Dit kan zowel schriftelijk als digitaal. U mag meerdere personen en organisaties voordragen. Hou onze website in de gaten!

Dinsdag 25 augustus: Vrijwilligersmarkt!

Staat het al in uw agenda? Op dinsdag 25 augustus organiseert VIP wederom, i.s.m. de gemeente Katwijk, een vrijwilligersmarkt op het Andreasplein, in het centrum van Katwijk. Het belooft weer een heel afwisselend programma te worden! Ongeveer 25 organisaties die met vrijwilligers werken laten zien wat zij doen en waarom. Inschrijven voor deze markt kan niet meer.

Sportcafe

Op 2 oktober zal er weer een editie van het Sportcafe plaatsvinden. Doel van het Sportcafe is om sportverenigingen te informeren over nieuwe ontwikkelingen, ervaringen uit te wisselen en de verbindingen in het Katwijkse verenigingsleven te versterken. Voor meer informatie: sport@welzijnskwartier.nl

Wie nodigt u uit deze zomer?

In de zomer staan veel activiteiten op een laag pitje. Voor sommige mensen is het een eenzame periode. Misschien kent u ook zo iemand. Stuur een kaartje of spreek af om bij te praten of samen iets te ondernemen. Zo helpt u mee om eenzaamheid te voorkomen. Kijk op: www.wienodigjijuit.nl

 
Cursus Kijk op Mogelijkheden afgerond

Eind maart werd de cursus Kijk op Mogelijkheden afgerond. Deze cursus is een goede voorbereiding op het doen van vrijwilligerswerk. Deze, vierde, editie telde negen deelnemers. Zeven van hen hebben inmiddels een leuke en passende vrijwilligerswerkplek gevonden.

Cursus Vinden van vrijwilligers

In oktober komt Britta Lassen weer naar Katwijk voor de training: "Werven van vrijwilligers". Zij wist in 2014 de deelnemers te inspireren om het werven van vrijwilligers op een eigentijdse en creatieve manier aan te pakken. De ervaringen met deze training waren zo positief dat besloten is om hem nogmaals op het programma te zetten. Maandag 5 en 12 oktober komt Britta Lassen wederom naar Katwijk. Inschrijven kan vanaf nu bij Loes Olivier van VIP Katwijk. De eerste aanmeldingen zijn al binnen!

Advies nodig?

Misschien kan de Sesamacademie uw organisatie helpen.
De Sesamacademie levert advies op maat aan vrijwilligersorganisaties. De adviseurs zijn professionals van 55 jaar en ouder die hun kennis en ervaring belangeloos inzetten om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen. Zij adviseren o.a. over: vrijwilligersbeleid, fondsenwerving, marketing en communicatie, financien, bestuurlijke zaken en organisatie. Hebt u belangstelling voor ondersteuning van hun kant? Of hebt u interesse om zelf aan de slag te gaan als adviseur?

VIP Doet 16 mei


Hoewel het weer niet erg meewerkte ging er op zaterdag 16 mei toch een behoorlijk ploegje mensen aan de slag in het Smalspoormuseum, in het kader van het 5-jarig jubileum van VIP.

We Helpen

19 juni j.l. werd de website We Helpen gelanceerd in Katwijk.http://wehelpen.nl/gemeentekatwijk  
Via deze website kunnen mensen hun hulpvragen plaatsen. Andere mensen kunnen hierop hun hulp weer aanbieden. 

Contactpersoon voor deze website is Asli Filiz van steunpunt mantelzorg. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 071-7600311 of via email: aslifiliz@welzijnskwartier.nl

Training vrijwilligerscoach

Dankzij een bijdrage van Fonds 1818 kan VIP Katwijk binnenkort de training Vrijwilligerscoach aanbieden. Deze training gaat ervaren vrijwilligers opleiden om nieuwe vrijwilligers, die wat extra begeleiding nodig hebben te coachen. Zo kan voortijdig afhaken van vrijwilligers voorkomen worden. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten en start in oktober.

Campagne "Maak er een punt van!

Op maandag 18 mei j.l. is de Campagne "Seksueel grensoverschrijdend gedrag, maak er een punt van" gestart. Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie vraagt iedereen om mee te helpen de boodschap te verspreiden. Als organisatie waar vrijwilligers met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking werken, hoor je er alles aan te doen om seksueel ongewenst gedrag te voorkomen. Op de website van de campagne staan allerlei hulpmiddelen en verwijzingen voor vrijwilligersorganisaties.

Sanne Alblas, voor advies en ondersteuning kerkelijk jeugdwerk

In Katwijk staan veel kerken. In veel van die kerken is jeugd aanwezig. De jeugd heeft in de meeste kerken een eigen plek, waar ze worden begeleid door volwassenen. Een mooie, verantwoordelijke, maar soms ook lastige taak. Daarom biedt Welzijnskwartier advies en ondersteuning voor de mensen uit alle kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, die met jeugd bezig zijn. Vanaf het najaar 2015 zullen er verschillende workshops worden aangeboden. Daarnaast is het mogelijk dat een medewerker van Welzijnskwartier op bezoek komt, meedenkt en advies geeft. Benieuwd naar het workshop aanbod? Of op zoek naar iemand die meedenkt? Neem dan contact op met Sanne Alblas. Emailadres: sannealblas@welzijnskwartier.nl

Wat doet u op Burendag?

Zaterdag 26 september is het weer Burendag! Het is een dag waarop je gezellig samenkomt  en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat dan namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Bent u op zoek naar inspiratie voor een leuke activiteit? Wilt u geld aanvragen om iets te organiseren?